digitale kabeltelevisie

« Reactie UPC op uitspraken Brinkhorst Regionale zenders bij Casema TVD »UPC ontkent (of niet?)

26 augustus 2005

logo upcIn Het Parool nog wat aandacht voor de reactie van UPC op de uitspraken van Minister Brinkhorst;

"'Wij zijn hiervan geschrokken. Er is nog niets besloten. Wij hebben in vertrouwelijkheid met hoge ambtenaren gesproken over onze plannen. Dan verwacht je niet dat dit meteen via een minister in de media komt,' aldus een zegsman, die hogere prijzen overigens niet uitsluit."

Klinkt bijna alsof de plannen wel kloppen...

"Ook het verwijt dat UPC met afwijkende decoders komt, die niet zouden werken bij concurrenten, slaat volgens de woordvoerder nergens op. 'Wij lopen nu eenmaal voor met interactieve tv. Onze concurrenten kunnen dit helemaal niet leveren.'"

Waarom anderen niet dezelfde techniek zouden kunnen inkopen is mij niet duidelijk. UPC zet duidelijk in op meer geavanceerde digitale TV, waar andere kabelbedrijven gekozen hebben voor een andere marktbenadering, met vooral veel kanalen en goedkopere decoders.