digitale kabeltelevisie

« KPN meet kijkgedrag IPTV Digitale kabel groeit 64% derde kwartaal »Christenunie: Harderwijkers moeten betalen voor TMF

24 november 2005

CAI Harderwijk"Harderwijkers moeten voortaan betalen om de muziekzenders MTV, TMF en The Box op televisie te bekijken. Dat wil de ChristenUnie, de op een na grootste fractie in Harderwijk."

"Volgens raadslid Marcel Companjen zijn op de zenders vrouwonvriendelijke clips te zien die in onder meer Rotterdam jongeren inspireerden tot groepverkrachtingen."

"De ChristenUnie heeft een brief gestuurd aan de Harderwijkse Programmaraad die adviseert over welke zenders wel of niet in het standaardpakket moeten zitten. Harderwijk heeft sinds kort digitale televisie. Zo’n vijftig zenders zijn vrij te bekijken. Voor andere kanalen, als Motors TV en Extreme Sports, moet worden betaald. Dat moet ook voor de muziekzenders gelden, vindt de ChristenUnie."

De vijftig zenders in het standaardpakket zijn 'gratis' bij het analoge abonnement van 10 euro per maand. Het premium pakket kost 6,90 per maand.

"‘Dat deze zenders populair zijn, weegt onzes inziens minder zwaar dan de negatieve invloed die van deze zenders uitgaat,’ zegt Companjen."

Dus als mensen (extra) geld over hebben voor het kijken naar vrouwonvriendelijke zenders kan het opeens geen kwaad? Of zou de Christenunie boos/verdrietig/teleurgesteld zijn dat er voor het Reli-Pakket 3,90 per maand extra betaald moet worden?

Bron: De Stentor