digitale kabeltelevisie

« Caiw in stilte al begonnen met HDTV Harderwijk houdt MTV »Interkabel breidt digitaal tv-aanbod uit

30 november 2005

INDI.gifIn Vlaanderen zijn de kabelmaatschappijen niet tot een gemeenschappelijke standaard gekomen. Vorig jaar begon Interkabel (samenwerking van vier kabelmaatschappijen, Interelectra, Integan, WVEM en PBE) al met digitale televisie onder de naam IN.DI. In januari begonnen gesprekken met Telenet om tot een standaard product te komen. In die tijd werd het eigen IN.DI-project op de waakvlam gezet. Die besprekingen hebben geen resultaat opgeleverd, en daarom wordt IN.DI weer opgestart.

Samenwerking met Telenet is niet helemaal uitgesloten; "De koepelorganisatie onderhandelt nog met Telenet over het aanbieden van bepaalde kanalen. Zo zouden in de toekomst bijvoorbeeld de Prime-kanalen van Telenet (het vroegere Canal+) ook in het pakket van Interkabel kunnen opgenomen worden."

De decoder wordt IN.Di-box genoemd en kost € 99. "De IN.Di-box huren is eveneens mogelijk tegen € 4,95 per maand, en mits de ondertekening van een jaarcontract. . Het iN.Di Plus-pakket ( 20 extra tv-stations) kost € 9,95 per maand

IN.DI gebruikt dezelfde techniek (Irdeto-2), en koopmodel als in Nederland de meeste kabelbedrijven gebruiken.

Bron: vrtnieuws.net