digitale kabeltelevisie

« Einde Sagem decoder bij Casema Eurocommissaris Kroes wil tv-kabel niet reguleren »Veendam bouwt eigen digitaal kopstation

01 november 2005

Na de be-eindiging van de samenwerking met Essent voor het doorgeven van digitale TV heeft de Stichting Kabelnet Veendam (SKV) een investering gedaan van EUR 300.000 om alle 42 TV-zenders in digitale kwaliteit aan te bieden. Per 1 januari 2006 kunnen alle 12.500 abonnees 42 TV-zenders zowel analoog als digitaal ontvangen voor EUR 30,60 per kwartaal (EUR 29,10 bij automatische incasso). De abonnee moet echter wel zelf een decoder ad EUR 89,50 aanschaffen om de digitale signalen geschikt te maken voor een standaard televisietoestel. Op dit moment is men bezig met het aanpassen van het ontvangstation. Tot 1 januari blijft Essent nog digitale televisie leveren, maar dan niet meer het komplete pakket van TV Home. Ondertussen mag de rechter een uitspraak doen over het conflict tussen Essent en de SKV.

In het eerste kwartaal zal de SKV een enquête onder haar abonnees houden om te kijken of er behoefte bestaat aan een betaald Pluspakket. Over de uitkomst van de enquête zal het bestuur te zijner tijd een standpunt bepalen.

Bron: Stichting Kabelnet Veendam, 31 oktober 2005 via het VECAI journaal