digitale kabeltelevisie

« Vlaams minister voor Media wil samenwerking met Nederland voor digitaal cultuurkanaal Digitale TV in Pijnacker »Omroep Venlo wil digitaal

16 december 2005

Omroep Venlo heeft een brief geschreven aan Essent om opgenomen te worden in het digitale pakket. Robert Bouten, directeur Omroep Venlo, verwijst naar de reclame campagne van TV Home waarin beloofd wordt; "alle radio- en televisiezenders uit je huidige zenderpakket in digitale kwaliteit."

Verder verwijst de directeur naar de motie waarin de regering verzocht wordt maatregelen te nemen "zodat ook in het digitale tijdperk de doorgifte van lokale publieke radio en televisie verzekerd is".

"De directeur besluit: 'Refererend aan de motie van de Tweede Kamer en de reclamecampagne (waarin Essent uitspreekt dat Omroep Venlo opgenomen is in de digitale pakketten) gaat Omroep Venlo ervan uit dat Essent binnen nu en vier weken daadwerkelijk Omroep Venlo opneemt in de digitale pakketten.'"

Een woordvoerder van Essent zegt in een reactie dat het voorlopig niet zal gebeuren; "omdat dat technisch onmogelijk is. De woordvoerder verwacht dat lokale omroepen pas over twee jaar digitaal te bekijken zijn. De woordvoerder geeft wel toe dat de reclamecampagne misleidend is, en dat ze die zullen aanpassen. Essent laat ook weten dat Omroep Venlo ook voor abonnees met een digitaal pakket gewoon analoog te zien blijft, je moet dan alleen even switchen op de afstandsbediening."

Bron: pieterjanssen.web-log.nl