digitale kabeltelevisie

« Akkoord auteursrechten buitenlandse zenders Delta stopt Chinese tv achter decoder »VVD tegen 3voor12 op analoge kabel

10 januari 2006

De VVD wil niet dat neventaak-televisiezenders (themakanalen) als VPRO's 3voor12 Central analoog via de kabel wordt doorgegeven in het basispakket. De VVD reageert hiermee op het basispakketadvies van de Haarlemse programmaraad die voor het eerst in Nederland een thematelevisie-kanaal van de publieke landelijke omroep adviseerde in het wettelijke basispakket. Dit meldt Dutchmedia.web-log.nl Het VVD-kamerlid Fadime Örgü heeft de staatssecretaris van OC&W gevraagd om al dan niet via het Commissariaat voor de Media maatregelen te nemen om de ontwikkeling van een extra analoog televisiekanaal van de landelijke publieke omroep tegen te gaan en noemt het onwenselijke ontwikkeling in het kader van gewenste stimulering van digitale televisie. Daarbij wijst het kamerlid erop dat het 'publieke beslag van de landelijke publieke omroep op beschikbare schaarse analoge capaciteit wordt uitgebreid'.

Eerder stelde Fadime vragen over het doorgeven van het "AVRO Dier en Natuur" kanaal aan alleen Avro-leden bij Casema. Eén van de vragen daarbij was; "Deelt u de mening dat publiek (mede)gefinancierde content zoveel mogelijk algemeen beschikbaar en toegankelijk dient te zijn?" Blijkbaar dient die beschikbaarheid beperkt te blijven tot 'achter de decoder'.

Lees verder bij Dutchmedia.web-log.nl