digitale kabeltelevisie

« Nog geen verplichtte doorgifte lokale omroep Essent sleept Kabelnet Veendam voor de rechter »CAI Loenen gaat digitaal

17 februari 2006

Met ingang van maandag 4 april gaat de Stichting CAI-Loenen een digitaal pakket doorgeven, bestaande uit 48 TV-kanalen en 30 radiozenders. Zoals eerder in o.a. Harderwijk en Pijnacker gaat CAIW het signaal leveren. Dat betekent dat de standaard Irdeto2 decoders gebrukt kunnen worden (en waarschijnlijk zal het standaarpakket niet gecodeerd zijn). De eerste decoder is gratis.

Maar hier lijkt de situatie toch anders te liggen dan in Harderwijk en Pijnackker; daar is CAIW alleen signaalleverancier voor het kabelbedrijf, en blijven de abonnees klant van hun eigen kabelbedrijf. In Loenen gaat het anders; "Wordt er gekozen voor het digitale pakket, dan wordt de betrokkene automatisch abonnee van CAIW, waardoor hij/zij ook gebruik kan gaan maken van het totale pakket van deze signaalleverancier." Wie digitaal gaat kijken gaat € 12,95 per maand betalen in plaats van de huidige € 8,50 per maand.

Ander gevolg van het digitaal gaan; "Als gevolg van de invoering van digitale TV, zal het analoge pakket gaan bestaan uit 24 TV-kanalen en 30 radiozenders. Die zullen een andere frequentie-indeling krijgen." Nu bestaat het analoge pakket nog uit 30 zenders (waarvan 2 Canal+, en dat houdt er analoog toch mee op)

Bron: persbericht CAI-Loenen