digitale kabeltelevisie

« CvdM onderzoekt contract tussen Publieke Omroep en UPC over 3voor12 Kabel Digitaal rectificeert »Planet Multimedia: UPC hoogste bieder Essent Kabelcom

28 juli 2006

Essent logoPlanet Multimedia schrijft dat UPC-moeder Liberty Global het hoogste bod heeftuitgebracht op Essent Kabelcom, de tv-kabelexploitant van energiebedrijf Essent. De aandeelhouders zijn het echter nog niet eens over de voorwaarden voor verkoop. Ze delibereren nog over de vraag met welke nieuwe moeder het bedrijf het best af is. Een aantal aandeelhouders vindt dat niet de hoogste bieder, maar degene die 'het beste voor heeft' Essent Kabelcom moet kunnen kopen.

De strijd zou nog gaan tussen UPC en Cinven/Warburg Pincus. De laatste groep won vorige week de veiling van Casema, en heeft Multikabel al in Handen.

"De bedragen van de biedingen ontlopen elkaar weinig. Volgens onze bron wint UPC nipt. Maar de aandeelhouders hebben het laatste woord. Gezien de staat van dienst van Liberty -de inspanningen voor de aandeelhouders zijn al jaren aanmerkelijk groter dan die voor klanten en personeel- zal de tegenzin om met UPC in zee te gaan wellicht leiden tot onderhandelingen over de voorwaarden."

Het kaartje van het Essent verzorgingsgebied over dat Planet bij het artikel plaats is overigens te simpel. Daarin is o.a. Friesland geen onderdeel van het Essentgebied (Friesland heeft Kabel Noord, UPC en Essent), en Brabant zou geheel onder Essent vallen (De regio rond Eindhoven is in handen van UPC).

Bron: Planet Multimedia