digitale kabeltelevisie

« Vertraging proef lokale omroepen UPC 305.000 abonnees @Home digitale televisie »BBC voortaan alleen digitaal bij REKAM

08 maart 2007

rekamDe BBC is vanaf april alleen digitaal via het kabelnet van de Rekam te ontvangen. Onderhandelingen tussen het verkoopkantoor van de Britse omroep en de Rekam hebben ertoe geleid dat BBC1 en 2 en de vier radiozenders van die omroepmaatschappij beschikbaar blijven. REKAM en BBC konden geen overeenstemming bereiken over een vergoeding voor doorgifte. REKAM weigert zenders te betalen voor doorgifte, reden dat ook Discovery en Eurosport niet doorgegeven worden.

In de loop van dit jaar zal Caiw op het net van REKAM digitale televisie gaan aanbieden, inclusief zenders zoals Eurosport en Discovery. Klanten kunnen dan kiezen of ze bij REKAM blijven, of overstappen naar caiw. Ook heeft REKAM een eigen (klein) gratis digtaal pakket. In dat pakket zal BBC nu opgenomen worden. Dat betekent dat een digitale ontvanger nodig is. De Rekam en CAIW bieden vanaf april een decoder aan voor een tientje bezorgkosten. De gewone of analoge doorgifte van de BBC wordt per juni stopgezet. Rekam-directeur H. Grooten zegt dat zijn bestuur blij is dat na een jaar onderhandelen het gelukt is de BBC te behouden voor het Rekamnet. Het abonnementsgeld van de Rekam, 6,60 euro per maand, blijft gelijk.

Bron: AD.nl