digitale kabeltelevisie

« Eenderde zegt nee tegen gratis digitale kabeltelevisie BBC bij REKAM gratis maar niet simpel te bekijken »Eerste kanalen Caiw bij Rekam beschikbaar

21 april 2007

caiw testkanaal bij rekamDe actie Allemaal Digitaal Midden-Holland waarbij CAIW, in samenwerking met REKAM, gratis (behalve een bijdrage van € 10,00 in de verzendkosten) digitale ontvangers aanbiedt, is van start gegaan. Vanaf donderdag 19 april ligt in alle brievenbussen van abonnees van REKAM een oranje envelop met de bon voor een ontvanger én smartcard. Daarbij kunnen klanten aangeven of ze interesse hebben in het digitale aanbod van CAIWAY RTV.

Het abonnement op het pakket Basic van CAIW kost € 13,95 per maand, dit is inclusief de kabelaansluiting en het programma-aanbod van REKAM. Vanaf 5 juni biedt CAIW haar pakket Basic aan. Tot 1 oktober hoeven abonnees van CAIW geen extra abonnementskosten te betalen. Tot 5 juni is er een testperiode waarin CAIW alvast een aantal kanalen aanbiedt. waaronder Eurosport en Discovery Channel die tijdelijk zonder abonnement te ontvangen zijn. Zo kunnen klanten die hun ontvanger snel in huis hebben toch alvast genieten van digitale televisie. Huishoudens die kiezen voor digitale televisie van CAIWAY RTV, kunnen op hun tweede of derde televisie in huis gewoon analoog blijven kijken via REKAM.

Ondertussen heeft ook REKAM haar eigen gratis digitale pakket uitgebreid tot ruim veertig zenders, inclusief de programma's van de publieke omroep. De televisieprogramma's BBC 1, BBC 2 en Bloomberg Tele-vision maken deel uit van het CAIWAY aanbod maar zijn vrij zonder abonnement te ontvangen.

Instelling decoder voor REKAM digitaal: freq: 163.000 kHz Netwerk ID: 777 modulatie: QAM64 s.rate: 6.875
Instelling decoder voor Caiw: freq: 770.000 kHz Netwerk ID: 4683 modulatie: QAM64 s.rate: 6.900

Meer informatie is te vinden op www.caiway.nl/midden-holland en Zenderkaart Rekam

Bron: persbericht REKAM en Caiw, screenshot met dank aan Eric Kiel.