digitale kabeltelevisie

« Publieke thema-zenders bij Cai Hendrik-Ido-Ambacht Sci-fi en 13th Street bij Caiw »Het Gesprek in basispakket UPC Digital

30 augustus 2007

het gesprekHet nieuwe TV-kanaal Het gesprek heeft een overeenkomst gesloten met UPC digital voor opname in het basispakket. Hiermee is de zender verzekerd van zo'n 517.000 huishoudens die de programma's kunnen bekijken. Dit is het eerste grote digitale kabelcontract na het eerste contract met CAIW, goed voor 138.000 aansluitingen. Daarnaast zijn er al zo’n 10.000 huishoudens via een aantal kleine kabelaars verzekerd.

Tijdens een persbijeenkomst in de nieuwe Openbare Bibiliotheek Amsterdam (OBA) maakte mede-initiatiefnemer Ruud Hendriks bekend dat de zender “zo goed als zeker” in “het grootste deel van Vlaanderen” te zien zal zijn en dat de onderhandelingen met Tele 2, KPN en Zesko (Casema, Multikabel en @Home) in een vergevorderd stadium zijn. Ook spreekt men met verschillende kabelbedrijven over analoge kabeldistributie. “Ik reken op 6 miljoen aansluitingen als we op 2 oktober van start gaan,” aldus Hendriks. Het Gesprek zal dagelijks vanuit een studio in de OBA een of meer programma’s gaan uitzenden.

Bron: Broadband TV News