digitale kabeltelevisie

« CvdM: geen regels zendervolgorde EPG Digitale televisie UPC stagneert »Kwart abonnees Rekam stapt over naar Caiw

06 augustus 2007

logo caiwayMeer dan 10.000 abonnees van de Rekam zijn overgestapt naar CAIW. Caiw is sinds dit voorjaar de tweede kabelaanbieder in Gouda en omgeving. Rekam had begin april van dit jaar 44.254 abonnees.

De Algemeen directeur van CAIW, A. Verbree, zegt heel tevreden te zijn met dit aantal. Zoals eerder gemeld heeft de overstap van al die Rekam-abonnees naar het Westlandse bedrijf, geen gevolgen voor de in Gouda gevestigde kabelstichting. De basiszenders die analoog, dus zonder decoder, zijn te bekijken, neemt CAIW tegen betaling af van de Rekam.

REKAM logoVoor de achterblijvers is het sinds gisteren afgelopen met het tijdelijk gratis kijken naar zenders als Discovery Channel en Eurosport.. Het wegvallen van die zenders heeft nog nauwelijks tot reacties geleid onder Rekamabonnees. Wel heeft de telefoon bij de kabelstichting de hele dag roodgloeiend gestaan door abonnees die ineens geen tv meer konden kijken via de digitale decoder die ze de afgelopen tijd hebben laten installeren. De helpende hand (handig neefje, aardige kleinzoon, enzovoorts) had zonder er erg in te hebben de decoder op het CAIW-signaal gezet, terwijl de bezitter van het kastje Rekam abonnee is. CAIW heeft gisteren, zoals het bedrijf eerder had aangekondigd, die gratis doorgifte (een reclamemiddel om abonnees te werven) gestaakt. En dus gingen rond tien uur in de ochtend de Nederlandse publieke zenders op zwart, net als RTL4, 5 6, 7, enzovoorts. Alleen de zenders BBC 1 en 2 blijven voor iedereen gratis te ontvangen via CAIW. Dat is het gevolg van een afspraak tussen de Britse publieke omroep, CAIW en de Rekam. De laatste mag de BBC zelf niet doorgeven van de Britten, zonder met een vergoeding voor al haar abonnees over de brug te komen.

Bij de Rekam bedraagt het abonnementstarief € 6,60 per maand, bij Caiw kost het basispakket € 13,95 per maand.

Bron: AD