digitale kabeltelevisie

« Ziggo wijzigt frequenties digitale TV Twente OPTA stuurt ontwerp besluit naar EC »325 handtekeningen voor digitale tv Ruurlo

12 januari 2009

upc logoBert Stegeman van het Ruurlose bedrijf Stegeman Euronics heeft vrijdag 325 handtekeningen overhandigd aan media relations manager Ronald Sutmuller van kabelbedrijf UPC om UPC te bewegen dat Ruurlo en Barchem op een zo kort mogelijke termijn ook digitale televisie kunnen ontvangen. Dat schrijft de Stentor. Manager Sutmuller van UPC was onder de indruk van het aantal handtekeningen. Hij kon nog geen enkele toezegging doen. ,,Maar dit signaal met 325 handtekeningen is overduidelijk. We gaan ons intern beraden op welke wijze we op een zo kort mogelijke termijn eventueel digitale televisie kunnen aanbieden." Sutmuller tekent hierbij aan dat UPC hiervoor fors in zijn netwerk zal moeten investeren. " Maar het signaal met zoveel handtekeningen uit Ruurlo en Barchem is overduidelijk."

Stegeman begon in november een handtekeningenactie. Eind november beloofde UPC woordvoerder Sutmuller in het tv-programma Hallo Gelderland van Omroep Gelderland dat de Achterhoek in 2009 digitale kabeltelevisie zou krijgen, maar moest daar al snel op terugkomen.

Bron: de Stentor