digitale kabeltelevisie

« Caiw stopt eind 2010 met analoog Ziggo wijzigt frequenties digitale TV Twente »Family 7 terug bij Ziggo

04 januari 2009

family7 logoDe christelijke digitale televisiezender Family7 wordt per 1 februari doorgegeven via het digitale basispakket van Ziggo. Dat schrijft het Nederlands Dagblad. e tv-zender was in Flevoland en in Zuid-Holland Zuid analoog te zien en via enkele kleine kabelbedrijven in totaal in zo'n 700.000 huishoudens. Ziggo heeft ongeveer een miljoen digitale aansluitingen. Dat betekent dat de zender te zien zal zijn in totaal 1,7 miljoen huishoudens. Dolf van de Vegte, directeur van Family7 is blij met de doorgifte door Ziggo. ,,We hadden een lange adem nodig, maar wonder boven wonder is het goedgekomen.''

Het besluit van Ziggo is na langdurige gesprekken tussen Family7 en de kabelaar genomen. In eerste instantie was Ziggo niet enthousiast over Family7, omdat in het digitale basispakket ook al de publieke themakanalen OmegaTV van de Evangelische Omroep en Geloven van de NCRV te zien waren. ,,Na het besluit dat OmegaTV moest opgaan in Geloven zijn we steeds in contact gebleven met Ziggo'', vertelt Van der Velde. Volgens hem kreeg de kabelaar vooral ,,een goed gevoel'' toen het bedrijf zag dat de zender ,,nog steeds bezig was'', ondanks dat de zender geen uitgebreide verspreidingsmogelijkheden had.

Family 7 werd eerder al doorgegeven door de bedrijven die in Ziggo opgegaan zijn. Bij @Home werd de zender vanaf december 2005 doorgegeven in het extra-pakket. Bij het gelijktrekken van de zenderpakket in november 2007 verdween de zender. Ook de christelijke themazenders van de publieke omroep (OmegaTV en Geloven) zouden toen in eerste instantie verdwijnen, maar mochten uiteindelijk toch blijven.

Bron: Nederlands Dagblad