digitale kabeltelevisie

« Zwitserse Cablecom beëindigt opnameblokkering CI+ April 2011 reductie analoge pakket Ziggo »UPC introduceert CI+

13 september 2010

ci+ logoUPC heeft vandaag op de IBC (televisie vakbeurs) de introductie van de CI+ module aangekondigd. Met deze insteekkaart (CAM) voor de TV is het mogelijk digitale televisie te kijken zonder het gebruik van losse decoder. "De CI+ module wordt nog dit jaar op de markt gebracht. Dan wordt ook meer bekend over de prijsstelling, het zenderpakket en de distributie. De CI+ module zal, net als de huidige Mediaboxen bij UPC, in een huurmodel worden aangeboden. Naast de digitale kanalen die in het pakket zitten, kunnen klanten ook het HD pakket en de premium kanalen (zoals Film1 / Sport1) bestellen. CI+ biedt echter geen interactieve mogelijkheden, zoals Video on Demand of Uitzending Gemist."

Collega kabelbedrijf Ziggo introduceerde het gebruik van CI+ al in mei 2009, gevolgd door de andere kabelaars die Irdeto gebruiken. Bij Ziggo (en andere Nederlandse kabelbedrijven) moet de klant de CI+ CAM zelf kopen, terwijl UPC van plan lijkt de module alleen op huurbasis aan te bieden. Omdat UPC een andere encryptie-techniek gebruikt dan de andere Nederlandse kabelbedrijven is het niet mogelijk om bijvoorbeeld een Ziggo CAM in UPC gebied te gebruiken (of andersom).

Opnemen op Afstand

UPC demonstreerde vandaag ook een ‘Opnemen op Afstand’ applicatie. De applicatie wordt op korte termijn beschikbaar gemaakt. Met deze applicatie kunnen klanten van UPC Digitale TV onderweg of op kantoor, opnames op hun Mediabox instellen via hun iPhone, iPad, andere mobiele browsers of online. ‘Opnemen op Afstand’ is gratis beschikbaar.

Opnemen op Afstand maakt het voor klanten van UPC met een Mediabox met harde schijf mogelijk de Elektronische Programmagids (EPG) te bekijken en vervolgens een opname voor een programma in te stellen. De klant kan hiervan ook een herinnering of een bevestiging krijgen per email of iPhone Push. UPC geeft haar klanten met deze applicatie de mogelijkheid tot het zoeken op programma’s, het instellen van favoriete kanalen, hele series in een keer te laten opnemen, TV tips te krijgen, de On-Demand Top10 of clips van films te bekijken. ‘Opnemen op Afstand’ wordt gefaseerd in oktober en november uitgerold.

Bron: UPC