digitale kabeltelevisie

« Ziggo meer dan 2 miljoen digitaal abonnementen 53% UPC abonnees heeft digitale televisie »Caiway netwerk open voor Rekam

20 oktober 2011

logo caiwayNadat al in 2006 Rekam zijn kabel heeft opengesteld voor Caiway gaat het nu ook andersom gebeuren; Kabelexploitant Caiway stelt zijn netwerk open voor aanbieder Rekam. Caiway en Rekam hebben daartoe eerder deze week de intentie uitgesproken. Consumenten in het verzorgingsgebied van Caiway krijgen medio 2012 de mogelijkheid om televisieprogramma’s van Rekam in plaats van Caiway af te nemen. Rekam zal het basis rtv-pakket en andere diensten van Caiway gaan wederverkopen en daarnaast ook een gunstig geprijsd Rekam-rtv-basispakket aanbieden.

rekam logoRekam (Gouda en omgeving) en het van oorsprong Westlandse Caiway werken al jaren samen aan een onderscheidend aanbod voor hun klanten via een open kabelnetwerk. In het netwerk van Rekam kon men al kiezen uit het televisiepakket van Rekam of dat van Caiway. Nu kunnen ook consumenten in het netwerk van Caiway gaan kiezen voor het aanbod van Rekam in plaats van dat van Caiway.

Het Rekam-rtv-basispakket met een omvang van circa 30 zenders zal worden aangeboden via het glasvezelnetwerk van Caiway en waar mogelijk ook via de coaxkabelaansluiting. Ook de klanten van Rekam in het Caiwaynetwerk kunnen tv-zenders die in HD (Hoge Definitie) kwaliteit worden uitgezonden binnen hun basisabonnement zonder meerprijs bekijken. Daarbij kan men zich tevens abonneren op extra zenders zoals Eredivisie Live en Film1/Sport1.

Update

Uit het online bericht wordt het niet helemaal duidelijk, maar ook op het Rekam netwerk zullen voor de Rekam abonnees de Nederlandse publieke en commerciële HD zenders beschikbaar komen in het standaard pakket van €6,60

Hoeveel het Rekam pakket op het Caiway netwerk gaat kosten is nog niet bekend, dat is afhankelijk van de kosten van het kabelnet. Rekam zal haar pakket niet.coderen.


Bron: persbericht