digitale kabeltelevisie

« Kabel Noord stopt doorgifte FOXlife UPC gebruikt 46% meer capaciteit voor digitale TV dan Ziggo »Geen uitschakeling coax in Loenen en Krimpen aan den IJssel

21 november 2011

logo caiwayVanaf 9 januari 2012 zal het volledige aanbod aan digitale televisie dat Caiway ook in andere plaatsten aanbiedt beschikbaar komen via de coaxkabel in Loenen en Krimpen aan den IJssel. Daarnaast blijven er nog 15 analoge zenders beschikbaar. Vanaf 1 december 2012 komen deze analoge zenders te vervallen.

Het kabelnet van Krimpen is verkocht aan Communication Infrastructure Fund (CIF) Krimpen B.V., een dochtermaatschappij van Rabo Bouwfonds Communications Infrastructure Fund (En dat is dan weer de eigenaar van het netwerk van Caiw) Bij de verkoop is als voorwaarde gesteld dat er een glasvezelnetwerk moest worden aangelegd. In eerste instantie was Caiway van plan om volledig over te stappen op IPTV via glasvezel, en het coaxnetwerk helemaal uit te uitschakelen per 1-1-2012.

Die plannen zijn nu bijgesteld, per 9-1-2012 zal het analoge aanbod worden teruggebracht naar 15 zenders, en daarnaast het volledige digitale pakket van Caiway beschikbaar komen. In het huidige digitale tv-abonnement over COAX biedt Caiway in Krimpen 3 HD-zenders: Nederland 1, 2 en 3. Vanaf 9 januari 2012 komen 20 zenders in HD kwaliteit beschikbaar.

Bron: Caiway 1 2