digitale kabeltelevisie

« UPC marktaandeel 56,4% Marktaandeel TV Ziggo constant op 65,2% »Rekam marktaandeel nadert 50%

08 augustus 2014

rekam/caiway 2e kartaal 2014
Het marktaandeel van Rekam kabel in Gouda blijft dalen, en bedraagt op dit moment 50,06%. Het totaal aantal abonnees dat TV kijkt via de kabel van Rekam bedroeg 28.173, en met 56.284 mogelijke aansluitingen komt het marktaandeel dan uit op 50,06%. Bij Rekam is het mogelijk te kiezen uit twee (digitale) aanbieders; Rekam zelf met een relatief klein zenderpakket en Caiway met uitgebreidere en duurdere zenderpakketten. Sinds 10-10-10 worden bij Rekam geen analoge zenders meer doorgegeven.

Rekam eindigde afgelopen kwartaal met 16.517 abonnees, Caiway had er 11.656. Het aandeel van Caiway op de Rekam-kabel is al tijden stabiel rond de 42%, het verlies van abonnees is bij beide aanbieders verhoudingsgewijs even groot.

Bij Rekam is het basis-zenderpakket ongecodeerd. Een klein aantal zenders (CNBC, SWR, RTL Television, France 2, TVE en Rai Uno) wordt gecodeerd doorgegeven. Daarvoor heeft de abonnee dus een smartcard nodig, maar er hoeft geen extra abonnementsgeld voor betaald te worden. Op dit moment hebben 531 abonnees dit extra pakket. Vorig kwartaal waren dat er nog 571.

Marktaandeel blijft sneller dalen dan dat van Ziggo en UPC

marktaandeel rekam upc ziggo 2e kwartaal 2014
Het blijft opvallend dat het marktaandeel van Rekam (inclusief de Caiway abonnees) sneller blijft dalen dan dat van Ziggo en UPC. Dit terwijl het aanbod van Rekam toch aantrekkelijker lijkt; een goedkoop pakket van Rekam en een uitgebreider pakket via Caiway.