digitale kabeltelevisie

« Prijswijzigingen Caiway Begin 2009 digitale kabel in Achterhoek en Betuwe »Dtv Oss in digitaal TV-pakket Ziggo

20 november 2008

d-tv, het TV kanaal van de lokale omroep van OssZiggo geeft vanaf dinsdag 25 november de lokale televisiezender Dtv Oss digitaal door. Alle abonnees in de regio Oss (Bernheze, Best, Boxtel, Den Bosch, Haaren, Heusden, Lith, Maasdonk, Oss, Schijndel, St. Michielsgestel, Vught) met een digitale ontvanger kunnen de programma’s van Dtv Oss ontvangen op kanaal 950. De digitale doorgifte van Oss TV is onderdeel van een proef waarmee Ziggo onderzoekt op welke wijze lokale omroepen regionaal kunnen worden doorgegeven in het digitale pakket.

Ziggo is in juli van dit jaar de proef gestart met het digitaal regionaal doorgeven van TV-uitzendingen van lokale omroepen. Voor de kijker betekent dit dat hij het lokale televisienieuws uit de aangrenzende gemeenten kan volgen in digitale beeld- en geluidskwaliteit. Ziggo blijft de lokale zenders ook gewoon analoog per gemeente doorgeven. Dtv Oss is na Den Haag TV, Alphen Stad FM/TV en OOG TV (Groningen) de vierde lokale zender die in het kader van de proef regionaal digitaal beschikbaar is.

Met het digitaal doorgeven van lokale omroepen gaat voor het televisiestation Dtv Oss een wens in vervulling. “We zijn erg blij dat onze zender nu ook digitaal bekeken kan worden. Naast lokale uitzending via de analoge kabel, wereldwijde uitzending via internet, is de regionale digitale doorgifte een belangrijke stap in de uitbreiding van onze distributie,” aldus Eric Horvath, directeur van Dtv Oss.

Kort geding

In maart 2007 voerde D-tv nog een kort geding tegen (toen nog) @Home, om digitale doorgifte af te dwingen. Die eis werd toen afgewezen. @Home voerde toen o.a. aan dat digitale doorgifte van lokale omroepen (nog) te duur zou zijn.

Bron: persbericht Ziggo