digitale kabeltelevisie

« Kabel Veendam stelt HD-pakket uit Kabel Veendam geeft 555TV voor Ha├»ti ongecodeerd door »BBC niet meer te ontvangen door REKAM abonnees

13 januari 2010

rekamVanaf 1 januari 2010 zijn BBC One en BBC Two niet meer te ontvangen door abonnees van Rekam (via Caiway). Wie de zenders wil blijven ontvangen moet een abonnement nemen bij Caiway.

In 2007 konden BBC en Rekam geen overeenstemming bereiken over de doorgifte vergoeding. (Rekam wil zenders niet betalen voor doorgifte) Bij de introductie van het Caiw aanbod kwamen de BBC zenders ook beschikbaar voor REKAM abonnees. Omdat deze zenders ongecodeerd in het Caiway pakket waren opgenomen konden deze bekeken worden door de decoder in te stellen op het Caiway netwerk. Formeel was Caiway de partij die de zenders doorgaf, dus Rekam hoefde niet te betalen. Aan die situatie komt nu een einde. Wie bij Rekam BBC wil blijven kijken moet overstappen naar Caiway. Aan het eind van het 3e kwartaal 2009 was in het Rekamgebied 37% van de aangeslotenen overgestapt naar Caiway.

Bron: Caiway