digitale kabeltelevisie

« UPC gebruikt 46% meer capaciteit voor digitale TV dan Ziggo Minder Ziggo-klanten nemen extra zenders »Ziggo geeft vanaf 9 februari HBO-kanalen door

20 januari 2012

ziggo logoZiggo biedt vanaf 9 februari 2012 Home Box Office (HBO) premium kanalen aan haar klanten aan. Ziggo gaat drie 24-uurs-, reclamevrije HD-kanalen (HBO, HBO2 en HBO3) bieden voor een maandelijkse abonnementsprijs van € 14,95. De kanalen zullen ook in SD beschikbaar zijn. De streamingdienst HBO GO en de video-on-demanddienst HBO On Demand zijn zonder extra kosten beschikbaar voor klanten die zich op HBO hebben geabonneerd (voor de On Demand dienst moet de klant wel beschikken over een interactieve ontvanger).

De zenders zijn een samenwerking tussen het Amerikaanse HBO en het Nederlandse Ziggo. In December gaf de Europese Unie (EU) toestemming voor de oprichting van de zenders.

Ondertussen worden de zenders ook al technisch doorgegeven op het Ziggo netwerk. De zenders zijn te vinden op positie 111, 112 en 113. Voor de HD-zenders wordt daarvoor ruimte gebruikt die is vrijgekomen door vermindering van het aantal regionale zenders. Het zenderoverzicht van het oostelijk deel van het Ziggo netwerk is aangepast.

Bron: persbericht Ziggo