digitale kabeltelevisie

Afstandsbediening

Afstandsbediening Humax IR-FOX C Deze afstandsbediening werkt op 2 AAA (die heel dunne) batterijen.

De TV/Radio knop schakelt tussen TV en Radio mode. De source toets kan gebruikt worden om signaal van een videorecorder door te geven.

De cijfertoetsen spreken voor zich.

De List knop is voor de zenderlijst, of zoeken naar een sub-pagina in teletext-mode.

De Guide knop roept de EPG op, of in teletext-mode houdt de huidige pagina vast.

De BACK toets springt terug naar de vorige zender.

De EXIT toets wordt gebruikt om een menu of EPG te verlaten.

Met de cursor toetsen up/down kan een ander kanaal gekozen worden. Met links/rechts kan het volume geregeld worden. Ok is voor bevestigen keuze, en oproepen zenderlijst tijdens normaal kijken.

De gekleurde toetsen worden gebruikt in teletext voor 'fastext', maar hebben normaal ook een functie; Rood voor het 'opt' menu, om de zender aan een favlijstje toe te voegen of te verwijderen, of om de zender te (de)blokkeren. De groene knop om wordt gebruikt om geluidskanaal te selecteren. De gele knop is om ondertitels te selecteren. Met de blauwe knop wordt het beeld stilgezet.

De CH en VOL knoppen spreken voor zich, net als Menu, en mute.

De info-knop laat na 1 keer drukken de nu/straks balk zien. Na een 2e druk komt ook de uitgebreidere informatie tevoorschijn.

Onderaan een aantal knoppen voor teletext functies. Teletext aan, dubbele lettergrootte, alleen paginanummer in beeld, text transparant en tonen verborgen informatie. De wide knop kan gebruikt worden om snel te schakelen tussen 4:3 CCO en 4:3 letterbox (daarvoor moet meestal een menu aangepast worden.) De 'G' knop schakelt het spellenmenu in.