digitale kabeltelevisie

EPG

nu en straks

now/next De informatie die in beeld komt als van kanaal gewisseld wordt, of één keer op de 'i' knop gedrukt wordt. Deze banner blijft 5 seconden staan (instelbaar).

Van links naar rechts, van boven naar beneden; nummer zender, naam zender, tijd, naam huidige programma, iconen voor leeftijdsgrens, encryptie (IR), ondertiteling aanwezig , teletekst aanwezig , beeldformaat, naam favorietenlijst, en een balkje dat aangeeft hoever het huidige progamma al is. Wat hier ontbreekt is een aanduiding als het programma met meerdere audiokanalen wordt uitgezonden.


EPG info Na een 2e druk op de info knop komt uitgebreidere informatie over het huidige programma tevoorschijn.


EPG symbolenIn de balk kunnen diverse symbolen voorkomen over het huidige programma; leeftijdsindicatie (4 jaar), IR=Irdeto gecodeerd, voorzien van ondertitels, voorzien van teletekst en beeldverhouding 4:3

EPG

EPG De EPG met een overzicht van de programma's op het kanaal waar nu naar gekeken wordt. Er is geen verkleinde weergave van het huidige programma. Sinds de laatste software update blijft wel het geluid te horen.


reservering Door op OK te drukken kan een programma 'gereserveerd' worden, ook wel bekend als programmeren van de timer.


schema gereserveerde programma'sDe lijst met gereserveerde programma's.


aanpassen reservering Als in dit scherm op OK gedrukt wordt, kan de reservering aangepast worden. Er kan extra tijd aan toegevoegd worden, en kan wekelijks/dagelijks herhaald worden..

Vanuit het menu is het ook mogelijk om helemaal zonder de EPG te programmeren.

Als de decoder uit staat als een gereserveerd programma begint wordt de decoder vanzelf aangezet. Na afloop schakelt de decoder weer uit.


zoeken in EPGHet is mogelijk op (deel van een) programmanaam te zoeken. Met een softwaretoetsenbord kan de naam ingetikt worden.


zoek resultaatEn dit is een deel van het resultaat van zoeken op de term 'nieuws'.


zoeken op genreOok kan gezocht worden op alle programma's in een bepaald genre.


resultaat zoeken op genreEn dit is het resultaat van zoeken op genre. Het is jammer dat ook resultaten worden getoond van zenders die niet in de favorietenlijst staan (daar is vaak ook geen abonnement op).