digitale kabeltelevisie

Samsung DCB-B270R

Favorietenlijst

fav nummerZenders worden genummerd in volgorde van toevoegen. Dus als Pro Sieben de eerste zender is die in een lijst opgenomen wordt krijgt deze nummer 1, óók in de EPG en via de afstandsbediening. Elke zender kan hernummerd worden naar elk willekeurig nummer. (Dus het is mogelijk om gaten in de nummering te maken)


fav. lijstEen zender die toegevoegd wordt aan een favorietenlijst krijgt een nummer één hoger dan het laatst gebruikte nummer.


Als er voor een zender een nummer gekozen wordt dat in de lijst al gebruikt wordt, dan wisselen de twee zenders van plaats. Dat kan vervelend zijn als je een (nieuwe) zender wilt invoegen tussen twee opvolgende zenders.


cultura verplaatsenVoorbeeld: ik wil hier Cultura voor Pro Sieben invoegen. Dan kan ik cultura wel hernummeren met de groene knop, en nummer 1 geven. Het gevolg daarvan is dat Pro Sieben nu aan het eind van de lijst komt, niet dat Pro sieben en Sat.1 een plaats opschuiven.


doornummeren na 999Dan gaan we meteen proberen wat er gebeurt met zenders die na 999 toegevoegd worden. We hernummeren Kabel1 naar 999, en voegen dan NDR, ARD en ZDF toe aan dit lijstje. Er lijkt nu een zender '000' te zijn, twee zenders met nummer '001' en twee zenders met nummer '002'. Alleen '000' kan niet met de afstandsbediening gekozen worden.


ZDF op 1002In de info balk is het nummer te zien als 1002, maar ook dat kan niet gekozen worden met de afstandsbediening. Deze zenders zijn alleen nog maar in deze lijst te bereiken door te zappen.

Laten we dit maar een klein schoonheidsfoutje noemen.

Timers

timer instellen vanuit EPGEr kunnen maximaal 15 timers ingesteld worden. Een timer kan toegevoegd worden vanuit de EPG, of handmatig ingesteld. Een timer die toegevoegd is vanuit de EPG kan niet handmatig aangepast worden.


handmatig instellen timerHandmatig instellen of aanpassen van een timer.


extra tijd timerDe extra tijd wordt zowel voor als na het programma geteld. Als de extra tijd op 10 minuten staat begint de timer 10 minuten voor de aanvangstijd uit de EPG, en loopt 10 minuten langer door. Als de decoder aan staat, en de aanvangstijd van een programma minus de extra tijd is bereikt, springt de decoder over naar de zender van de timer zonder waarschuwing of mededeling.

Als de timer afgelopen is wordt de decoder op stand-by geschakeld, ook al was je gewoon aan het kijken, en ook als je ondertussen naar een andere zender gezapt was. Timers zijn dus vooral bedoeld om opnemen met een video-recorder te ondersteunen. Een aantal videorecorders kan zo ingesteld worden dat ze automatisch beginnen met opnemen als er een signaal op de ingang staat.

Zenders blokkeren

zender blokkeringEen zender kan geblokkeerd worden. Dan kan deze alleen bekeken worden nadat de pincode is ingegeven.


leeftijdsgrens instellenOok kan een leeftijdsgrens ingesteld worden. Dit werkt dan voor alle zenders, en controleert aan de hand van de leeftijd aangegeven in de EPG of het programma bekeken mag worden.


kinder vergrendelingDit programma is volgens de EPG niet geschikt voor de ingestelde leeftijd.

Overige instellingen

installatie menuHet installatie menu.


beeld 4:3Wat moet de decoder doen bij een 4:3 TV, en een breedbeedl uitzending?


RGB-composiet keuzeOp de SCART aansluiting naar de TV kan het signaal in RGB of composiet aangeboden worden.


talen keuzeDe beschikbare talen voor menu's, ondertiteling en voorkeur voor audio-uit.


OSD transparantieDe transparantie van OSD (On Screen Display) kan ook ingesteld worden. Een beetje onzinnig, aangezien deze transparantie alleen effect heeft in het instellingenmenu.


product informatieDe product informatie. Hier kan een eventuele software update gedownload worden, als er een beschikbaar is.


statusLoader status.


IRD statusDe status van de ontvanger, met versie nummer van de firmware. (Sommige nerds vinden dat interessant...)