digitale kabeltelevisie

Beeld

resolutie kiezen
Er zijn voor de component/HDMI uitgang meerdere formaten mogelijk; er kan gekozen worden uit 576p, 720p en 1080i. Er is geen optie om het originele beeldformaat automatisch op de uitgang te zetten.

4:3

16:9 letterboxHet lijkt niet logisch om een HD decoder op een 4:3 scherm aan te sluiten, maar wie dat toch wil heeft een aantal mogelijkheden om een breedbeeld uitzending (SD of HD) weer te geven in een 4:3 scherm. De optie "16:9 LB" voegt onder en boven twee balken toe, zodat het volledige beeld te zien is. Deze opties zijn alleen beschikbaar als de decoder is ingesteld op een 4:3 scherm


14:9 letterbox


center mode


16:9

beeldvullend Als de decoder is aangesloten op een 16:9 toestel, en dat ook goed is ingesteld, verschijnt er een ander videomodus menu. Daarmee kunnen 4:3 (letterbox) uitzendingen aangepast worden.

Met auto blijft het beeld zoals het was.

Bij beeldvullend wordt het horizontaal opgerekt. Dat is handig voor mensen die een 4:3 uitzending beeldvullend willen bekijken. Helaas wordt het beeld daarbij nogal vervormd.

De zoom optie is handig om een uitzending in letterbox toch beeldvullend op een 16:9 scherm te krijgen. Daarbij blijft DVB-ondertiteling binnen het zichtbare deel van het beeld staan. Helaas werkt deze zoom optie niet juist via de SCART-uitgang. Dan wordt het beeld alleen horizontaal opgerekt. Via HDMI en component werkt de zoom wel goed.