digitale kabeltelevisie

Geluid

De volume indicatie. Het uitgangsnivo van het geluid op de SCART aansluiting is trouwens wel wat laag. Dat is in de praktijk niet erg, zet je gewoon de TV wat harder, tot je een andere bron aanzet (DVD, of terug naar analoge zender). Dan zoek je heel snel een afstandsbediening.


En linksboven het icoontje dat aangeeft dat het geluid helemaal uit staat.

Dolby

Om Dolby geluid te kunnen gebruiken met de gebruikte versterker een Dolby decoder hebben. Als dat zo is kan in het instellingen menu Dolby ge-activeerd worden.


Als een zender dolby geluid meestuurt, en in bij instellingen voor geluid Dolby aangezet is, komt dat in de nu/straks balk te staan.


Met de optie knop kan dan gekozen worden tussen gewoon geluid en Dolby (AC-3). Standaard staat voor een zender het dolby-geluid aan. En dat wordt niet onthouden, als het geluid omgeschakeld wordt naar gewoon, zal het de volgende keer dat de zender opgezocht wordt weer op dolby staan.

Als dolby geluid ingeschakeld is wordt via de SCART-kabel geen geluid aan de TV doorgegeven, er moet dan gebruik gemaakt worden van een externe versterker.

Meertalig

Als bij een zender met geluid in meerdere talen op de 'opt' knop gedrukt wordt verschijnt het keuze menu voor geluid. De selectie hiervan wordt voor elke zender apart onthouden. In de gewone nu-straks banner is geen indicatie te vinden van beschikbaarheid meerdere talen.


Een aparte optie is om van een stereogeluidsspoor alleen het linker- of rechterkanaal weer te geven. Is waarschijnlijk een 'erfenis' van satellietontvangers waar stereogeluid wel eens voor meerdere talen 'misbruikt' werd.