digitale kabeltelevisie

Teletext

De decoder kan teletext weergeven, zodat daarvoor niet meer de afstandsbediening van de TV gebruikt hoeft te worden. Er is een behoorlijk groot geheugen aanwezig, zodat meestal de volgende pagina al geladen is. Met de omhoog/omlaag knoppen kan door de pagina's gesprongen worden, waarbij paginanummers die niet uitgezonden worden overgeslagen worden.

De decoder heeft geen 'fastext', waarbij met 4 gekleurde knoppen snel genavigeerd kan worden. Er zitten ook geen overeenkomstige knoppen op de afstandsbediening.


Als een pagina uit meerdere subpagina's bestaat en op de 'oK' knop gedrukt wordt verschijnt onderin een overzicht van de geladen sub-pagina's. Met de links/rechts knoppen kan hier dan doorheen gebladert worden.

Deze subpagina's worden niet van tevoren in het geheugen opfgeslagen. Pas als op 'oK' gedrukt wordt, worden de subpagina's opgezocht.


Met de links/rechts knoppen kan een cursor over de pagina bewogen worden, verspringend naar een volgend paginanummer. Door op 'oK' te drukken wordt direct naar die pagina gesprongen, zonder eerst het nummer in te tikken.


Als paginanummer '900' ingetikt wordt verschijnt er een interne statuspagina van de decoder. Daarop is te zien hoeveel pagina's er al geladen zijn, en hoe 'snel' de teletext uitgezonden wordt

Pagina 900 is niet een bestaande teletext pagina. Normale paginanummers zitten altijd tussen 100 en 899 (beperking van de teletext techniek).