digitale kabeltelevisie

Philips decoder DCR2020/03

Philips decoder DCR2020/03


Eind december 2005 is de DCR2020/03 decoder van Philips op de markt gekomen. Volgens de Philips site (en de doos) is deze decoder specifiek voor TV Home. Lees vooral de handleiding, want op aantal punten is Philips eigenwijs;

Zo zijn de antenne-aansluitingen niet de 'normale' IEC 169-2 steek-pluggen (mannetje en vrouwtje), maar een F-connector (met schroefdraad). Voordeel van deze aansluitingen is dat ze niet zomaar los kunnen schieten, nadeel is dat er gewerkt moet gaan worden met adapters/verlooppluggen.

De smart-card moet met de chip naar boven in de decoder gestopt worden. Bij alle andere decoders is dit met de chip naar beneden. Er staat dan ook op de card 'deze zijde boven', maar dat geldt niet voor Philips.

De aansluiting voor digitaal geluid is electrisch (coax, tulp aansluiting), ook al staat er wat anders in de handleiding. Bij alle andere decoders is deze aansluiting optisch.

De plaatjes op deze pagina's zijn niet geschikt om een indruk te krijgen van de technische kwaliteit van deze decoder. Ze zijn verkleind en gecomprimeerd, dus van het oorspronkelijke beeld blijft dan niet veel over. De plaatjes zijn als illustratie, om de gebruiksmogelijkheden van deze decoder te laten zien.

Ga naar het TV Homeforum voor nieuws over de Philips.