digitale kabeltelevisie

EPG

nu en straks

now/next info Philips DCR2020/03 Na veranderen van zender (of een druk op de info-knop) verschijnt de info balk over het huidige programma.

De balk geeft weer; naam favorietenlijst, nummer huidige zender, naam zender, huidige tijd, iconen (zie hieronder), naam programma, begintijd programma, 'progress-indicator', eindtijd programma.


In de infobalk worden de volgende symbolen gebruikt;

ondertitelingondertiteling aanwezig
teletextteletext aanwezig
geluidskanalenmeerdere geluidskanalen
Dolby DigitalDolby Digital
Kinderslot geslotenKanaal vergrendeld met kinderslot
Kinderslot openKinderslot open na intikken PIN-code


informatie over volgende programmaOm informatie van het volgende programma te zien moet op de cursortoets naar rechts gedrukt worden.


foutje in nu/straksHelaas onthoudt de decoder dat je naar de 'straks' informatie gewisseld bent. Als je dan naar een andere zender gaat zie je nog steed info over het volgende programma, en niet over het huidige programma.

Hiernaast zie je dat het pas 16:27 is, maar de decoder geeft aan dat het programma van 17:00 al begonnen is, en volgens de 'progress-indicator' al een flink eind op weg is.


EPG

EPG Philips DCR2020/03Dit scherm verschijnt na oproepen van de EPG. Het wordt over het TV beeld heen gezet, dus de uitzending is nog te volgen. Het is mogelijk de EPG van andere kanalen te bekijken terwijl het huidige kanaal in beeld blijft. Daarvoor moet met de +/- toetsen van kanaal gewisseld worden, want de cursor toetsen worden gebruikt om door de ljist te scrollen, of naar de volgende dag te springen.

Door op 'timer' te drukken bij een geselecteerd programma wordt het aan de opname-timer lijst toegevoegd.

Timers

opname timersDe decoder kent opnametimers, herinneringstimers en een sleeptimer. Hiernaast een lijst met opname timers. Wanneer een opname timer actief is kan de decoder niet op een andere zender gezet worden. Ook komt er dan geen enkele waarschuwing in beeld om de opname niet te verpesten. Enige manier om de decoder dan weer om te schakelen is door op 'timer' en gevolgd door '0' te drukken.

De opname timers kunnen geprogrammeerd worden vanuit de EPG, maar ook handmatig.


herinneringstimerEen herinneringstimer heeft alleen een starttijd, en kan niet vanuit de EPG geprogrammeerd worden.


herinneringstimerAls het tijdstip van de herinneringstimer aanbreekt komt deze keuze in beeld. Er staat alleen maar herinnering, geen indicatie waaraan... Na op 'OK' drukken wordt omgeschakeld naar het geprogrammeerde kanaal.


De sleeptimer schakelt de decoder uit na bepaalde tijd. Het nut daarvan is beperkt, want ik heb liever dat de TV uitgeschakeld wordt.