digitale kabeltelevisie

Beeld

Resolutie


resolutie kiezen
Er zijn voor de component en de HDMI uitgang meerdere formaten mogelijk; Er kan gekozen worden uit 576i, 576p, 720p en 1080i. Bij gebruik van HDMI worden alleen de opties getoond die het scherm ook echt kan weergeven. Met "TV-functie gebruiken" wordt de hoogste resolutie gekozen die het scherm kan weergeven. Er is geen optie om het originele beeldformaat automatisch op de uitgang te zetten. Er is geen enkele indicatie in welk formaat een HD-uitzending wordt uitgezonden (720p of 1080i). In de info-balk staat wel aangegeven of het een SD of HD uitzending betreft, en of het formaat 4:3 of 16:9 is.
resolutie bevestigen

4:3

letterbox grijs Het lijkt niet logisch om een HD decoder op een 4:3 scherm aan te sluiten, maar wie dat toch wil heeft een aantal mogelijkheden om een breedbeeld uitzending weer te geven in een 4:3 scherm. De optie "letterbox" voegt onder en boven twee balken toe.


letterbox instellenIn het menu is in te stellen of deze zwart of grijs moeten zijn.


4:3 zoom standOok is het mogelijk om een breedbeeld-programma gezoomd weer te geven (ook wel Center Cut Out genoemd, de zijkanten worden er afgesneden)


16:9

16:9 met grijze pillars
Een 4:3 zender kijken op een 16:9 scherm is normaal geen probleem, maar als die zender dan ook nog een film in letterbox uitzendt zit je naar een postzegel te kijken. In bovenstaand voorbeeld zitten de zwarte balken onder en boven in het uitgezonden beeld. De grijze "pillars" aan de zijkant zijn door de decoder toegevoegd (In het menu is een voorkeur voor zwart of grijs in te stellen ).

Voor de duidelijkheid, deze grijze (of zwarte) balken aan de zijkant worden meegestuurd via de SCART-uitgang als de optie "pillar box" is gekozen.

16:9 TV functieAls de optie "TV-functie gebruiken" is gekozen gebruikt de decoder Wide Screen Signalling (WSS) , en stuurt een anamorph signaal naar de TV (wat de TV dan zelf oprekt). De voorloper, de Samsung 360 kon het laatste niet, en leverde altijd een 16:9 beeld, met daarin de zwarte balken.

16:9 zoom
Met de P.SIZE knop kan het gekozen worden tussen de opties "pillar box", "zoom" en "TV-functie gebruiken". Deze mogelijkheden zijn ook in menu in te stellen, en dat is de voorkeurs instelling. Met de optieknop is dit tijdelijk aan te passen.

RGB

keuze rgb composiet
SCART1 kan het signaal in RGB weergeven, alleen niet tegelijk met de component uitgang op de cinch aansluitingen. Als gekozen wordt voor "RGB" verdwijnt het signaal op de component-uitgang.

component uitgeschakeld