digitale kabeltelevisie

EPG

Now/Next

Now/Next
De informatiebalk die verschijnt na het zappen, of het drukken op 'i'. De tijdsduur dat deze balk verschijnt is instelbaar op 5, 10 of 15 seconden. Van links naar rechts, van boven naar beneden:Zendernummer, zendernaam, huidige tijd, HD-beeld,(i) indicatie extra info aanwezig, gele balk die aangeeft hoe lang huidige programma al bezig is, begintijd, naam en leeftijdsindicatie huidige programma, begintijd naam, en leeftijdsindicatie volgende programma, , en aantal iconen voor vergrendelde zender (slot), opgenomen in favorietenlijst (hartje), versleuteld (€), teletext, ondertitels (_), meerkanaals geluid (mondje), breedbeeld (16:9), Dolby Digitaal.

Deze balk geeft wel aan of een programma in HD uitgezonden wordt, maar niet de gebruikte resolutie.

info balk


epg info
Na een 2e druk op de info knop komt uitgebreidere informatie over het huidige programma tevoorschijn.


frequentie en signaalsterkte
Na een 3e druk op de info knop komt informatie over de ontvangst (frequentie en signaalsterkte) tevoorschijn.

EPG

guide scrollt
Bij lange omschrijvingen (en programma en zendernamen) gaan deze vanzelf scrollen. Persoonlijk bepaal ik liever zelf het tempo waarmee ik een text lees.

peg resolutie 45 minuten
De resolutie van de Guide is in te stellen tussen 45, 90, 180 en 360 minuten. Daarvoor moet je wel naar het instellingenmenu.

Zoeken

epg zoekenVanuit de Guide kan er gezocht worden op een soort programma. Het is niet mogelijk een deel van de titel op te geven, en je moet zoeken binnen vastgelegde tijdvakken (1-6, 6-11, 11-14, 14-17, 17-19, 19-22, 22-1).


epg zoekresultaten Deze functie zou verbeterd kunnen worden door ook te kunnen zoeken op (deel van) titel, en als je niet alle velden hoeft in te vullen. Misschien ben ik wel op zoek naar een programma over "london", en maakt het me niet uit in welk genre of wanneer het uitgezonden wordt.