digitale kabeltelevisie

Electronische Programma Gids

Nu/Straks

EPG op de sagem Een extra service bij digitale televisie is een electronische programma gids. Deze bestaat vaak in twee vormen, een 'now & next' balk die aangeeft naar welke zender nu gekeken wordt, en wat daarop te zien is. De inhoud en het gebruik hiervan verschilt per type decoder, hiernaast is de Sagem te zien.


EPG op de panasonic En dit is de nu/straks informatie van de Panasonic decoder.

EPG

EPG op de SamsungUitgebreidere informatie is te vinden via de EPG. Hierop kan je een aantal dagen (nu ongeveer 2) vooruit de programma's van de meeste zenders zien. Deze gids is op te roepen met de afstandsbediening van de decoder. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de gebruikte decoder, maar het is mogelijk om kanalen die je toch nooit kijkt over te slaan, of te zoeken op een bepaald soort programma. Een TV-gids op papier heeft meestal niet alle zenders die via digitale kabel te ontvangen zijn. Een voordeel van een electronische gids is dat deze heel actueel kan zijn.

Dit is de EPG van de Samsung decoder.


EPG op de Nokia De inhoud van de EPG wordt bepaald door wie de gegevens aanlevert, en is afhankelijk van het kabelbedrijf.

Dit is de EPG informatie van de Nokia decoder.