digitale kabeltelevisie

Afstandsbediening

afstandsbediening digi1Deze afstandsbediening werkt op 2 AAA (die heel dunne) batterijen.

De aan/uit en mute knoppen spreken voor zich, net als de cijfertoetsen.

De EPG knop roept de EPG op. Met de MENU knop wordt het systeem menu geactiveerd. Met de FAV toets kan gekozen worden uit 3 favorietenlijstjes.

De BACK toets springt terug naar de vorige zender.

Met de cursor toetsen up/down kan een ander kanaal gekozen worden. Met links/rechts kan het volume geregeld worden. Ok is voor bevestigen keuze.

Met de CH up/down knoppen kan naar een volgend kanaal gesprongen worden. De CH10 up/down knoppen springen 10 kanalen verder/terug.

De info-knop laat na 1 keer drukken de nu/straks balk zien. Na een 2e druk komt ook de uitgebreidere informatie tevoorschijn.

De TV/Radio knop schakelt tussen TV en Radio mode. De exit toets kan gebruikt worden om direct een menu te verlaten. Met TXT wordt teletext ingeschakeld.

De gekleurde toetsen worden gebruikt in teletext voor 'fastext', maar hebben normaal ook een functie; De rode knop wordt gebruikt om een ander geluidskanaal te selecteren, de groene knop om ondertitels te selecteren. Met de blauwe knop kan gekozen worden tussen het signaal van een video-recorder doorgeven, of kijken naar de decoder.

Easy Zapper

Easy ZapperBehalve de gewone afstandsbediening komt er ook een 'Easy Zapper' op de markt. Dit is een kleine afstandsbediening met de meest gebruikte functies erop. Deze Easy Zapper is straks optioneel verkrijgbaar bij de dealers.

Deze zapper is nog in ontwikkeling (ik heb hem dus ook niet echt gezien), dus hierbij alleen maar een tekening hoe deze er uit zal gaan zien.