digitale kabeltelevisie

Instellingen

Hoofd Menu

Hoofd menuIk zal alleen de belangrijkste instellingen en menu's bespreken.

Breedbeeld

televisie beeldverhoudingAls ingesteld is dat de TV een beeldverhouding van 16:9 heeft is optie 2 niet actief, breedbeeld gaat dan automatisch goed. Als er een 4:3 TV aangesloten is kan er gekozen worden uit 16:9 LetterBox, 14:9 Letterbox, CCO (Center Cut-Out, oftewel de zijkanten eraf gesneden) en 'gebruik TV instellingen'

Afstem menu's

start installatieHiermee kan de installatie gestart worden.

kinderslot

kinderslotHet kinderslot wordt ingesteld op een bepaalde leeftijd. Het kan per jaar ingesteld worden van 4 t/m 17 jaar. Als de EPG aangeeft dat een programma niet geschikt is voor de ingestelde leeftijd moet om het te kunnen kijken eerst de PINcode ingetikt worden.

Ook als een kanaal vergrendelt is moet eerst de PINcode ingetikt worden

Favorieten

favorietenlijstEr is een poging gedaan in deze decoder favorietenlijstjes te implementeren, maar dat is niet echt gelukt. Met de fav knop kan gekozen worden tussen drie lijstjes, maar als dan naar een andere zender gesprongen wordt kom je weer terug in de standaardlijst.


favorietenlijst zenders Opvallend, zenders houden hun 'standaard' nummer, dus ook al zit TV Noord op de 4e plek, het kanaalnummer blijft 21.


favorietenlijst volEn als je probeert een lijstje te vullen mogen daar maar 50 zenders in geplaatst worden. Ik gebruik een favorietenlijst altijd om alleen de zenders te programmeren die ik kan ontvangen, dat zapt makkelijker. Maar met een extra pakket zijn dat er meer dan 90, dus dat werkt niet.

Technische informatie

mailDit scherm zou gebruikt kunnen worden voor mededelingen van de kabelexploitant. Is nu niet in gebruik.


Status CA moduleStatus van de CA module en toegangskaart.


signaal statusSignaal status


ontvanger statusOntvanger status


loader statusNog meer details...