digitale kabeltelevisie

EPG

nu en straks

now/nextDe informatie die in beeld komt als van kanaal gewisseld wordt, of één keer op de 'i' knop gedrukt wordt. Deze banner blijft 5 seconden staan (instelbaar).

Van links naar rechts, van boven naar beneden; naam favorietenlijst, datum/tijd,nummer zender, naam zender, iconen voor beeldformaat, ondertiteling aanwezig (STTL), teletekst aanwezig (TXT), Bij tijdsduur een balkje dat aangeeft hoever het huidige progamma al is, begin tijd huidige programma , naam huidige programma en leeftijdsgrens, begin volgende programma en leeftijdsgrens. Wat hier ontbreekt is een aanduiding als het programma met meerdere audiokanalen wordt uitgezonden.


info
Na een 2e druk op de info knop komt uitgebreidere informatie over het huidige programma tevoorschijn (er is geen manier om deze informatie van het volgende programma op te roepen).

In de balk kunnen diverse symbolen voorkomen over het huidige programma;
16:916:9
DDDolby Digital
Sondertiteling aanwezig
TTXteletext aanwezig

EPG

EPGDe EPG met een overzicht van de programma's op het kanaal waar nu naar gekeken wordt. Als de programma informatie van een ander kanaal bekeken wordt schakelt ook de 'postzegel' om naar dat andere programma. Het is dus niet mogelijk om een zender te blijven volgen en ondertussen de EPG te raadplegen (Dit kan nog aangepast worden in een volgende software release)

Door op OK te drukken kan een programma 'gereserveerd' worden, ook wel bekend als programmeren van de timer.


gereserveerde programma'sDe lijst met gereserveerde programma's. De enige manier van programmeren is via de EPG, dus extra tijd inprogrammeren, of meer dan twee dagen vooruit programmeren, is niet mogelijk.

Als in dit scherm op OK gedrukt wordt, wordt het programma gecanceled.

Als de decoder uit staat als een gereserveerd programma begint wordt de decoder vanzelf aangezet. Na afloop schakelt de decoder niet uit.


start gereserveerd programmaAls het geprogrammeerde programma start terwijl iets anders gekeken wordt komt deze waarschuwing in beeld.


RECAls tijdens kijken naar een gereserveerd programma op een knop van de afstandsbediening gedrukt wordt komt subtiel de waarschuwing linksboven in beeld.


REC waarschuwingNa een tweede toetsdruk komt deze tekst in beeld. Deze waarschuwing is bedoeld om te voorkomen dat een opname verpest wordt. Alleen jammer dat de waarschuwing ook gewoon opgenomen wordt.