digitale kabeltelevisie

Geluid

volume indicatorDe volume indicator. Deze instelling is voor alle kanalen gelijk. Het is niet mogelijk deze volume indicatie in beeld uit te zetten.


mute icoonDe mute knop heeft als gevolg dat het helemaal stil wordt. Via de SCART, de TOS-Link en de Cinch aansluitingen is dan geen geluid meer hoorbaar. Ook verschijnt er een klein icoontje in beeld om aan te geven dat het geluid gedempt is.

Meertalig

taalkeuzeBij een zender waar meerdere geluidssporen aanwezig zijn is daarvan geen indicatie in de nu/straks balk. Na op de rode audio-knop drukken verschijnt dit lijstje met te kiezen geluidskanalen. De keuze wordt per kanaal opgeslagen. De volgorde van dit lijstje wordt bepaald in het instellingenmenu.

Dolby

dolby digitaalBij o.a. Prosieben en Sat1 verschijnt het Dolby logo in de nu/straks balk. Dat wil alleen zeggen dat er een Dolby geluidsspoor is, dat hoeft geen 5.1 te zijn.


Dolby keuzeBij deze zender zijn dus twee geluidsporen aanwezig, die beide het duitse geluid doorgeven. De keuze tussen deze sporen gebeurt met de audio-knop, net als de taalkeuze bij andere zenders.Het normale geluid is in PCM 48 kHz op de TOS-link uitgang aanwezig, bij het Dolby geluid geeft mijn versterker aan dat het 2/0 is. Bij een film die echt in 5.1 wordt staat er 3/2 op mijn versterker, om bij de reclame weer terug te springen naar 2/0...

Op de decoder zelf is geen indicatie te vinden of het geluid in 5.1 of 2.0 is.

Radio

radio schermVoor de decoder is radio hetzelfde als televisie, maar dan zonder plaatje. (Er moet wel met de radio/TV knop omgeschakeld worden naar radio).

Globale instellingen

De volgende instellingen worden gedaan vanuit het Beeld & Geluidinstellingen menu.


spraak-taal volgordeDeze instelling bepaalt de volgorde waarin talen van het geluid staan in het menu per kanaal. Dit is géén default taalkeuze.