digitale kabeltelevisie

Kinderslot

Sommige zenders zitten achter het 'kinderslot'. Dat betekent dat als je naar deze zender wilt kijken je eerst een pincode moet intikken.

Wat is de code van het kinderslot?

toegang tot het dit kanaal is door het kinderslot beveiligd De standaard code is '1111'. Dit is de "toegangskaart pincode". Het is een beetje verwarrend dat dit het kinderslot wordt genoemd, want er is nog een andere functie die ook kinderslot wordt genoemd.

Hoe kan ik de toegangscode veranderen?

menu optie technische informatie Druk op de menuknop, ga naar technische informatie.


menu optie toegangskaart informatie Ga nu naar Toegangskaart informatie


Toets uw viercijferige pincode in en druk op ok om te bevestigen Voer nu de oude pincode in (default '1111')


menu optie wijzig pincodeKies nu wijzig pincode.


scherm wijzig pincodeNu moet u twee keer de nieuwe pincode invoeren. Als je hier de code '0000' invoert zet je de pincode uit. Dan hoef je het voor het technische informatie menu niet meer in te tikken, en bij Private Gold hoef je alleen maar op 'OK' te drukken.


ok kunt deze uitzending bekijkenDit schijnt te betekenen dat je op 'OK' moet drukken om de uitzending te bekijken. Creatief met taal, laten we maar zeggen.

Hoe kan ik het kinderslot definitief uitzetten?

Door het restrictie niveau aan te passen. Het restrictie niveau staat standaard op 7. Als je dat op 15 zet zal niet meer om de pincode gevraagd worden voor Private Gold.


menu optie restrictie niveau aanpassenGa eerst naar het scherm toegangskaart informatie, zoals hierboven beschreven is. Kies daar dan voor 'restrictie niveau aanpassen'


zet restrictie niveau op 15Zet het restrictie niveau nu op 15, dan hoef je geen pincode of 'OK' meer te toetsen voor Private Gold.

Kan ik ook op andere zenders een slot zetten?

Er zit nog een andere optie op de decoder, en dat is het 'echte' kinderslot. Wat hierboven staat is eigenlijk een functie van de toegangskaart. We gaan nu een slot op Nederland 2 zetten zodat Pa niet teveel voetbal kan kijken;


menu optie technische installatieGa naar het technische installatie menu.


menu optie wijzig installatie codeWe gaan nu eerst de installatie code wijzigen. Standaard staat die op '0000', en dat is te makkelijk te raden. Let op, als je de installatie code iets anders maakt dan '0000', moet je hem elke keer intikken als je naar dit menu wilt.


wijzig installatie codeVoer hier de nieuwe pincode in. Dat moet twee keer om zeker te weten dat er geen fouten in zitten.


menu optie slotGa nu terug naar het technische installatie menu. Ga dan naar de optie 'slot'.


slot instellenAls je hier 'algemeen slot' op ja zet, moet je elke keer bij het opstarten van de decoder de pincode intikken. Dat willen we nu niet...

We zetten 'slot instellen' op ja, en gaan dan naar 'diensten slot'. Klik daar op 'OK' en je kunt instellen welke zenders geblokkeerd moeten worden.


diensten slotHier kan je instellen welke zenders achter het slot moeten komen. We blokkeren nu dus Nederland 2.


slot op nederland 2Nu kan niet meer naar Nederland 2 gekeken worden zonder de installatie code in te tikken.


code onjuist: probeeer het opnieuwEn als je de verkeerde code intikt, moet je het opnieuw probeeeeren....