digitale kabeltelevisie

Ondertiteling

Voorbeeld ondertiteling Bij sommige zenders kan je kiezen voor wel of geen ondertiteling, of voor ondertiteling in een andere taal. Hoe gaat dat?

Tip: weg met de zwarte rand

Ondertitels zonder zwarte rand Je kunt de zwarte rand rond de ondertiteling weg krijgen op de volgende manier; Druk op de teletext knop, druk dan op de terugknop (maakt teletekst pagina's transparant), en druk dan op 'stop' Na een paar seconden verschijnt de ondertiteling weer, maar nu zonder de zwarte rand. Op een lichte achtergrond is het moeilijker te lezen, maar het ziet er wel mooier uit. Kijk zelf maar wat je prettiger vind..

taal kiezen

ondertiteling nederlands Om de taal van de titels in te stellen druk je eerst op de '?'. Dan krijg je het scherm zoals hiernaast. Helemaal rechtsonder, bij het groene vlakje met de 'B' staat dat nu nederlands is gekozen als taal. Verder staat er een '3' voor, dat betekent dat je voor deze zender keuze hebt uit drie talen voor de ondertiteling.


ondertiteling noors Door op de groene knop 'b' op de afstandsbediening (bovenaan, tussen de rode 'a' en de gele 'c'). Daarmee kies je de volgende taal. In dit geval dus Noors.


ondertiteling zweedsNa nog een keer drukken wordt de zweeds ondertiteling actief.


geen ondertitelingJe kunt er ook voor kiezen naar de zender te kijken zonder ondertiteling.

voorkeurtaal instellen

Je kunt ook je voorkeur vast instellen, zodat je niet voor elke zender opnieuw de taal van de ondertiteling hoeft in te stellen.


menu optie voorkeurtaalDruk op 'menu', Ga nu naar het technische installatie menu.


kies taal ondertiteling Hier kan je een voorkeur opgeven voor de taal waarin je de ondertiteling wilt zien. Ook kan je een 2e voorkeur opgeven.

Let op, alleen op sommige kanalen is ondertiteling te kiezen. En het verschilt ook per kanaal welke talen daarbij beschikbaar zijn.