digitale kabeltelevisie

Zender volgorde instellen.

Bij de Sagem kan zelf instellen welke zender op welk nummer zit. Je kunt dus zelf kiezen of je RTL5 óf Net5 op 5 wilt. Dat kan met favorieten lijstjes. Je kunt zelfs meerdere van deze lijstjes maken, zodat iedereen zijn eigen favoriete volgorde in kan stellen.

Er zitten wel een paar beperkingen aan deze favorieten lijstjes, ze moeten altijd op één beginnen, moeten doorlopend genummerd zijn (je kunt dus niet bijv. 11 overslaan), en je kunt een zender er niet twee keer in zetten. Verder kun je in totaal maar 100 zenders in je eigen lijstje zetten, en dat is inclusief de radio zenders. Dus als ja al 80 TV zenders in je favorietenlijstje hebt staan, is er nog maar ruimte voor 20 radio zenders.

Als voorbeeld ga ik een lijstje vullen met de zenders Nederland 1,2 en 3, Nickelodeon en Cartoon Network.

Instellen

Technische InstallatieDruk op de menu knop, kies voor technische installatie.


Kies favorieten lijst Kies nu voor favorieten lijst.


Lijst A, huidige lijstJe ziet nu dat lijst A is ingesteld als huidige lijst. Dit is de standaard lijst, en die kan je niet aanpassen. De volgorde hiervan wordt bepaald door TV Home, en hier staan altijd alle zenders in die je kunt ontvangen.


Lijst F is nog leegOm een andere lijst te kiezen gebruik de pijltjes naar links en rechts naast 'OK'. Ga naar beneden en kies 'vullen'

In dit voorbeeld vul ik lijst 'F', maar dat kan elke lijst zijn tussen 'B' en 'G'.


TV KanalenKies TV Kanalen.


Lege zenderlijstNu zie je links de lijst die je gaat vullen, en rechts de lijst met alle beschikbare zenders.


Nederland 1 toegevoegdKies rechts de zender die je wilt toevoegen, en druk dan op de blauwe knop 'Voeg Toe'. Deze voegt de nieuwe zender aan het eind van jouw lijstje toe. Wil je een zender halverwege toevoegen, gebruik dan de groene knop 'voeg in'.


Bewaren favorietenlijstGa door tot alle gewenste zenders links in de juiste volgorde staan. Druk dan op gele knop 'Opslaan' om de lijst te bewaren. Ga uit het instel menu met 'stop'.

Gebruik

Nickelodeon op 4In de blauwe balk kan je linksboven zien welk favorietenlijstje er in gebruik is. Hier is dus lijstje F in gebruik, en daar staat Nickelodeon op 4.

Om een ander favorietenlijstje te kiezen gebruik je de driehoekige knoppen < en > onder de menu knop.


Cartoon Network op 5 Nu staat dus Cartoon Network op 5.