digitale kabeltelevisie

Beeld

Resolutie

modus 1080i
Er zijn voor de component/HDMI uitgang meerdere formaten mogelijk; er kan gekozen worden uit 576p, 720p en 1080i. Er is geen optie om het originele beeldformaat automatisch op de uitgang te zetten. Ook is er geen enkele indicatie in welk formaat een HD-uitzending wordt uitgezonden (720p of 1080i). In de info-balk staat wel aangegeven of het een SD of HD uitzending betreft, en of het formaat 4:3 of 16:9 is.

4:3

4:3 letterboxHet lijkt niet logisch om een HD decoder op een 4:3 scherm aan te sluiten, maar wie dat toch wil heeft een aantal mogelijkheden om een breedbeeld uitzending weer te geven in een 4:3 scherm. De optie "letterbox" voegt onder en boven twee balken toe. In het menu is in te stellen of deze zwart of grijs moeten zijn.

instellen kleurenbalk

16:9

16:9 pillarbox
Een 4:3 zender kijken op een 16:9 scherm is normaal geen probleem, maar als die zender dan ook nog een film in letterbox uitzendt zit je naar een postzegel te kijken. In bovenstaand voorbeeld zitten de zwarte balken onder en boven in het uitgezonden beeld. De grijze "pillars" aan de zijkant zijn door de decoder toegevoegd (In het menu is een voorkeur voor zwart of grijs in te stellen ).

Voor de duidelijkheid, deze grijze balken aan de zijkant worden normaal ook meegestuurd via de SCART-uitgang. De decoder maakt geen dynamisch gebruik van Wide Screen Signalling (WSS), en stuurt altijd een 16:9 signaal uit. Met de P.SIZE knop kan het beeld dan wel in de breedte opgerekt worden, maar dat levert een vervormd beeld op.