digitale kabeltelevisie

Instellingen

Favorietenlijst

instellen favorietenlijst
Er zijn vier favorietenlijstjes mogelijk. De volgorde van zenders is in te stellen, en zenders krijgen dan een nieuw nummer gebaseerd op de volgorde van de lijst. Het is dus niet mogelijk een willekeurig nummer aan een zender toe te kennen. De lijsten zijn groot genoeg om alle zenders uit het aanbod te bevatten. Het is dus mogelijk om een lijst te maken met alle zenders waarop je een abonnement hebt, zodat je tijdens het zappen geen kanalen tegen komt die je toch niet mag kijken.

kanalen lijst alphabetisch
Een alternatieve manier om door een zenderlijst te gaan is op alphabet.

Kinderslot

kinderslot instellen
Het kinderslot kan op een bepaalde leeftijd tussen 4 en 18 ingesteld worden. De andere opties zijn "niets geblokkeerd" en "alles geblokkeerd".

kinderslot actief
Bij een zender die achter het kinderslot zit moet eerst de PINcode ingetikt worden. Dat moet elke keer als de zender ingeschakeld wordt opnieuw.

Status

Timers

timer instellen vanuit EPG
Er kunnen maximaal 15 timers ingesteld worden. Een timer kan toegevoegd worden vanuit de EPG, of handmatig ingesteld. Een timer die toegevoegd is vanuit de EPG kan niet handmatig aangepast worden.

timer menu
De extra tijd wordt zowel voor als na het programma geteld. Als de extra tijd op 10 minuten staat begint de timer 10 minuten voor de aanvangstijd uit de EPG, en loopt 10 minuten langer door. Als de decoder aan staat, en de aanvangstijd van een programma minus de extra tijd is bereikt, springt de decoder over naar de zender van de timer zonder waarschuwing of mededeling.

Als de timer afgelopen is wordt de decoder op stand-by geschakeld, ook al was je gewoon aan het kijken, en ook als je ondertussen naar een andere zender gezapt was. Timers zijn dus vooral bedoeld om opnemen met een video-recorder te ondersteunen. Een aantal videorecorders kan zo ingesteld worden dat ze automatisch beginnen met opnemen als er een signaal op de ingang staat.