digitale kabeltelevisie

EPG

nu en straks

nu en straks
De informatiebalk die verschijnt na het zappen, of het drukken op 'i'. De tijdsduur dat deze balk verschijnt is instelbaar in stappen van een halve seconde tussen 0 en 60 seconden. Van links naar rechts, van boven naar beneden:Zendernummer, zendernaam, huidige tijd, (i) indicatie extra info aanwezig, begin en eindtijd programma, naam huidige programma, een balkje dat aangeeft hoever het huidige programma al is, balkje dat aangeeft hoe lang huidige programma al bezig is, (4) icoon leeftijdsindicatie, (ir) versleuteld, teletext aanwezig, 2 geluidskanalen aanwezig, Dolby Digitaal geluid aanwezig, HD-beeld, beeldverhouding 16:9. Deze balk geeft wel aan of een programma in HD uitgezonden wordt, maar niet de gebruikte resolutie.

programma info
Na een 2e druk op de info knop komt uitgebreidere informatie over het huidige programma tevoorschijn.

signaal status
Een derde druk op de 'i'-knop levert deze informatie op. Te zien zijn de signaalsterkte, Bit Error Ratio (BER) en gebruikte frequentie.

EPG

EPG
De EPG laat van 4 zenders gelijk de programma informatie zien. Hierbij wordt de volgorde en nummering van de huidige favorietenlijst aangehouden.

EPG uitgezoomd
De tijd-as kan uitgezoomd worden, zodat er van meer programma's informatie te zien is. Maar of het daar overzichtelijker van wordt?