digitale kabeltelevisie

Aansluitingen


voorkant Samsung DCB-P850RDe voorkant van de P850RS (De RS staat voor de 'silver' uitvoering, de P850R is zwart).

Achterkant


achterkant Samsung DCB-P850R De achterkant van de decoder. Links een schakelaar om decoder volledig uit te schakelen. Als decoder op standby staat blijft de ventilator doorlopen. Het geluid daarvan zou hinderlijk kunnen zijn, maar zelf heb ik er weinig last van gehad. Het kan natuurlijk dat er verschil zit tussen exemplaren, en dat later door stof e.d. de ventilator wel meer lawaai gaat maken. Het is mij alleen niet duidelijk waarom de ventilator door moet blijven lopen. In standby blijft er allerlij logica actief voor EPG updates e.d, maar dat hebben simpele decoders ook zonder de noodzaak van een ventilator. Volgens informatie op het TVHome forum wordt bij de volgende software-update de ventilator in standby uitgeschakeld.

Aansluitingen


aansluitingen Van links naar rechts;

  • Ingang kabelaansluiting
  • Uitgang kabelaansluiting
  • Analoge audio-aansluiting (Cinch)
  • video-aansluiting (Cinch)
  • SCART-aansluiting (VCR ) (composiet)
  • SCART-aansluiting (TV) (RGB en composiet
  • Digitale audio-aansluiting (optisch)

Behalve de gebruikelijke 2 SCART aansluitingen is er ook een extra composiet uitgang (gele tulp-plug), en analoog geluid uit.

klepje met smartcardHet klepje aan de voorkant waarachter de smart-card en USB aansluiting verstopt zitten.


TV Noord scrollt voorbij, terwijl de tekst wel in het display past.Het scherm aan de voorkant laat de naam van de huidige zender zien. Een zendernaam die langer is dan 10 karakters blijft continu voorbij scrollen. Als de decoder in het zicht staat kan dat irritant zijn, dus een optie om dit uit te schakelen zou gewenst zijn. Er zit een klein foutje in, een naam van 10 of minder karakters (bijv. "TV NOORD" heeft 8 karakters) zou in het scherm moeten passen, maar omdat er voor het scrollen drie spaties aan de naam toegevoegd worden past de naam niet meer, en scrolt de naam onnodig voorbij.

Als de decoder op stand-by staat laat het display de tijd zien.