digitale kabeltelevisie

Teletext

teletext taalkeuzeOm teletext te gebruiken moet op de gele text knop gedrukt worden Dan verschijnt eerst een menu waarin een taal geselecteerd kan worden (maar er is in de praktijk altijd maar één optie beschikbaar), en dan moet op OK gedrukt worden om te bevestigen. Nou wordt er per zender meestal (eigenlijk altijd) maar een tekst-dienst aangeboden, dus die tweede knopdruk is wat overbodig.


teletext paginaDe teletext functie van de P850R is matig. Er lijken maar vier pagina's geheugen aanwezig te zijn, en die worden geladen met de pagina's zoals op de gekleurde knoppen (fast-tex) staan. Dat betekent dat als je een andere pagina oproept je meestal moet wachten. Ook bladeren in sub-pagina's is niet mogelijk. Erg jammer, want juist de Samsung 9401 had een uitstekende teletext functie met groot geheugen, en sub-pagina's.

De ^ en v toets hebben als effect dat de teletext mode onmiddellijk verlaten wordt, en meteen naar de volgende zender gezapt wordt. Beetje onverwacht gedrag, deze toetsten doen meestal niets, of springen naar de volgende/vorige pagina.


semi-transparante teletext paginaAls transparantie voor alle menu's op 50% staat is ook de teletext semi-transparant.