digitale kabeltelevisie

Geluid

Volume indicatie
De volume indicator. De volumeregeling op de decoder regelt ook het geluid dat via HDMI naar de televisie gaat.

Mute
Het icoontje voor 'mute' staat discreet in de rechterbovenhoek

Menu Audio Prioriteit
In de instellingen kan gekozen worden of Dolby geluid, of gewoon PCM gebruikt moet worden voor de digitale uitgang. Als gekozen wordt voor PCM wordt er een 2 kanaals mix van het Dolby Signaal naar de SPDIF aansluiting gestuurd.

Menu Lip Sync

Lip Sync instellen
Met lip-sync kan het geluid extra vertraagd worden. Dit is soms nodig bij flat-screens, waarbij het scherm meer tijd nodig heeft om het beeld te laten zien. De functie lip-sync wordt aangeroepen vanuit het instellingen menu, maar daarna wordt het volledige beeld weer getoond. Dit helpt bij het (op het oog) juist instellen van een extra vertraging. De maximale vertraging is 400 milliseconden, in te stellen in stapjes van 20 milliseconden.

Taalkeuze

audio keuze
Met de geluid-knop wordt dit geluids-menu opgeroepen. Met links/rechts kan gekozen worden tussen stereo-geluid, alleen links of alleen rechts. Met up/down kan gekozen worden tussen de verschillende geluidskanalen.

Dolby Digitaal
Als bij een zender Dolby geluid is gekozen zal dat de volgende keer weer actief zijn. Dit wordt aangegeven met een icoon rechtsboven.