digitale kabeltelevisie

Instellingen

instellingen menu
Het instellingen menu. Hieronder worden een aantal aspecten behandeld die verder nog niet aan de orde zijn gekomen.

Kinderslot

Kinderslot
Het kinderslot kan op een bepaalde leeftijd tussen 4 en 18 ingesteld worden. De andere opties zijn "alles tonen" en "alles blokkeren".

kinderslot actief
Bij een zender die achter het kinderslot zit moet eerst de PINcode ingetikt worden. Dat moet elke keer als de zender ingeschakeld wordt opnieuw.

Status

Signaal ontvangst kwaliteit.
Signaal ontvangst kwaliteit. De toevoeging van Tuner1 is een beetje overbodig, het apparaat heeft maar één tuner

Slaaptime

slaaptime
De decoder heeft een slaaptimer, die het apparaat uitschakelt na een ingestelde tijd (tussen 10 minuten en 2 uur).

Standby Timer

Standby Timer
Je kan de decoder elke dag automatisch uit stand by laten komen op een vast tijdstip, en ook weer automatisch in stand by laten gaan. Maar waarom zou je dat willen? De standby functie is een "passive standby" mode. Dat wil zeggen dat er minder energie gebruikt wordt als de decoder op 'standby' gezet wordt. Nadeel is dan weer wel dat opstarten langer duurt, het duurt zo'n 25 seconden vanaf drukken op de standby toets tot er weer beeld is.

Door de decoder elke dag automatisch aan te laten springen, vlak voor het moment dat je normaal zou beginnen met TV kijken heb je minder last van die 25 seconden vertraging.

one minute warning
En om te voorkomen dat je vergeet de decoder uit te zetten kan je hem automatisch op standby laten springen. Als het dan een keer wat later wordt krijg je nog een minuut bedenktijd.