digitale kabeltelevisie

EPG

nu en straks

nu/straksDe informatie die in beeld komt als van kanaal gewisseld wordt, of één keer op de 'i' knop gedrukt wordt. Deze banner blijft 5 seconden staan (niet instelbaar). Van links naar rechts, van boven naar beneden; naam zender, beeldformaat, teletekst aanwezig (TXT), ondertiteling aanwezig (STTL), huidige tijd, begin en eind tijd huidige programma en leeftijdsgrens,begin en eind tijd volgende programma en leeftijdsgrens. Wat hier ontbreekt is een aanduiding als het programma met meerdere audiokanalen wordt uitgezonden.


nu/straks Als er een 2e keer op 'i' gedrukt wordt komt uitgebreidere informatie over het huidige programma in beeld. Deze informatie blijft in beeld staan.


technische informatieNa een derde keer op 'i' drukken komt deze technische informatie over de ontvangst in beeld. Niet iets dat dagelijks nodig is, dus dat had wel iets verder verstopt in de menu's mogen zitten.


screensaverAls de infobalk lang in beeld staat treed er een screensaver (dimfunctie) in werking, om inbranden van de beeldbuis te voorkomen.

EPG

EPG Dit is de EPG, met rechtsboven het huidige beeld. Deze EPG is onmiddelijk oproepbaar. Alle zenders verschijnen in dit lijstje, ook al staan ze niet in de favorietenlijst.


programma overzichtDoor op de rode knop te drukken verschijnt een lijst met het programmas van de geselecteerde zender.


tijdschermMet de cursor kan naar een volgende dag gelopen worden. Iets sneller gaat dat door op de groene knop te drukken, dan verschijnt dit scherm waarmee een tijdstip gekozen kan worden. Met deze pagina kan max. vijf dagen vooruit gelopen worden, dat heeft weinig nut want TV Home zendt maar voor 48 uur vooruit de EPG informatie mee.


filter schermDit scherm verschijnt na het op de gele knop drukken. Hier kan gefiltert worden op type programma.


gefilterde EPGHet resultaat na het toepassen van de selectie zoals op het vorige scherm te zien was. Alle programma's die voldoen aan de geselecteerde categorie-en zijn iets helderder dan de andere programma's.

Programmeren

programmerenAls in de EPG een programma geselecteerd is dat nog niet begonnen is kan het geprogrammeerd (timer) worden door OK te drukken

Het is helaas niet mogelijk om de tijden aan te passen, of iets te programmeren dat niet in de EPG staat. Er kan dus nooit verder vooruit (ongeveer 2 dagen) dan de EPG geprogrammeerd worden, en een half uur extra opnemen voor de zekerheid kan ook niet. Programma's instellen voor zenders die geen of onvolledige EPG informatie hebben gaat ook niet.


bevestigen timerBevestiging van de timer.


waarschuwing start programmaDit kan gebruikt worden als herinnering terwijl naar een andere zender gekeken wordt, of om de decoder automatisch aan te zetten vanuit standbye. Sommige videorecorders kunnen automatisch beginnen met opnemen als ze een signaal aangeboden krijgen. Helaas schakelt de decoder niet terug naar standbye na afloop van het programma. Hij blijft gewoon aanstaan tot het volgende timer event. Om verschillende programma's van de decoder op te nemen moeten dus zowel decoder als videorecorder geprogrammeerd worden.


timer icoonAls een geprogrammeerd programma bekeken wordt en er dan een knop op de afstandsbediening gebruikt wordt verschijnt er een waarschuwing in beeld. Dit om te voorkomen dat er per ongeluk omgeschakeld wordt wat een opname zou verpesten. Alleen jammer dat de waarschuwing ook gewoon opgenomen wordt.


waarschuwing al gestartAls dan nog een keer op een knop gedrukt wordt komt er een nog iets subtielere waarschuwing in beeld (en op de band). Er moet dan op exit gedrukt worden om over te schakelen.