digitale kabeltelevisie

Instellingen

Hoofd Menu

Hoofd menuHet hoofdmenu.

Ik zal alleen de belangrijkste instellingen en menu's bespreken.

Breedbeeld

televisie beeldverhoudingAls ingesteld is dat de TV een beeldverhouding van 16:9 heeft is optie 4 niet actief, breedbeeld gaat dan automatisch goed. Als er een 4:3 TV aangesloten is kan er gekozen worden uit 16:9 LetterBox, 14:9 Letterbox of CCO (Center Cut-Out, oftewel de zijkanten eraf gesneden).


16:9 op 4:3Het originele 16:9 formaat met de zwarte balken. Filmpuristen zweren hierbij.


14:9 op 4:3Het 14:9 formaat. Een compromis, dunne balkjes onder en boven, en een klein beetje van de zijkanten afgesneden. Dit is het formaat waarin de BBC haar analoge breedbeelduitzendingen in de UK verzorgd. In 'BBC Technical Standards for Network Television Programme Delivery' staat zelfs voorgeschreven dat voor widescreen uitzendingen de titels en actie binnen dit gebied moeten vallen '(protected for 14:9),'


CCOHet 4:3 formaat (CCO), de zijkanten zijn eraf geknipt.

Afstem menu's

afstem menuDeze afstemmenu's zijn pas toegangkelijk nadat de PINcode is ingetikt.

De optie software update wordt pas aktief als er een update beschikbaar is.


start installatieHiermee kan de installatie gestart worden.

kinderslot

kinderslotHet kinderslot wordt ingesteld op een bepaalde leeftijd. Het kan per jaar ingesteld worden van 4 t/m 17 jaar. Als de EPG aangeeft dat een programma niet geschikt is voor de ingestelde leeftijd moet om het te kunnen kijken eerst de PINcode ingetikt worden.

Profiel Toevoegen

profiel De naam is beetje verkeerd, want hier kan alleen het profiel ingesteld worden. Het is een soort favorietenlijst, maar dan nogal beperkt in de mogelijkheden.

Een zender kan op slot gezet worden, dan moet altijd de PINcode ingetikt worden voor er naar gekeken kan worden (onafhankelijk van wat de EPG zegt).

Het favoriet vinkje bij een zender kan uitgezet worden. Dan wordt deze zender overgeslagen bij het zappen met de CH + en - toetsen. Bij zappen met de cursortoetsen komt hij nog wel langs. Ook in de EPG guide blijft de zender gewoon opgenomen.

Technische informatie

mailDit scherm zou gebruikt kunnen worden voor mededelingen van de kabelexploitant. Is nu niet in gebruik.


irdeto menuInformatie over het Irdeto systeem.


Status CA moduleStatus van de CA module en toegangskaart.


software levelDetails van het software level.


loader statusNog meer details...