digitale kabeltelevisie

Ondertiteling

Ondertiteling

STTL geeft ondertiteling aan Als in de now/next balk het woord STTL verschijnt betekent dit dat er voor deze zender ondertiteling beschikbaar is. Het geeft niet weer of deze aan staat en welke taal gekozen is.


zwarte achtergrondDe ondertiteling van de decoder. In het set-up menu kan ingesteld worden of er een zwarte achtergrond (zoals hier) voor de ondertiteling gebruikt moet worden, of een transparante.


transparantZeker bij witte achtergronden is een transparante achtergrond wat moeilijk te lezen.

Taalkeuze

taalkeuzeDoor op de STTL knop te drukken verschijnt dit menu. Hiermee wordt de taal van de ondertiteling gekozen. Ook al staat er hier de optie verplaatsten, het is alleen een keuze (ik denk dat dit menu iets te snel gekopieerd is van het ondertitelingsvolgorde menu.) Deze instelling wordt per zender gemaakt en opgeslagen. Bij eerste gebruik van de decoder staat standaard ondertiteling uit. Deze moet per kanaal zelf aangezet worden.

Globale instellingen

De volgende instellingen worden gedaan vanuit het Beeld & Geluidinstellingen menu.

achtergrond instellenIn dit menu kan ingesteld worden of de ondertiteling een achtergrond heeft(zwart) of niet (transparant). Deze instelling geldt voor alle kanalen.


taalvolgordeDeze instelling bepaalt de volgorde waarin talen van ondertiteling staan in het menu per kanaal. Dit is géén default taalkeuze. En ook niet alle talen zijn op volgorde te zetten, bijv. Zweeds, Deens, Portugees en Noors die veel voorkomen bij de Discoveryzenders staan er niet bij.