digitale kabeltelevisie

EPG

nu en straks

now/next informatie De informatie die in beeld komt als van kanaal gewisseld wordt, of één keer op de 'i' knop gedrukt wordt. Deze banner blijft 5 seconden staan (instelbaar).

Van links naar rechts, van boven naar beneden; nummer zender, naam zender, tijd, naam huidige programma, iconen voor leeftijdsgrens, encryptie (IR), ondertiteling aanwezig , teletekst aanwezig , beeldformaat, naam favorietenlijst, en een balkje dat aangeeft hoever het huidige progamma al is. Wat hier ontbreekt is een aanduiding als het programma met meerdere audiokanalen wordt uitgezonden.


programma informatie Na een 2e druk op de info knop komt uitgebreidere informatie over het huidige programma tevoorschijn.


icoontjes infobalk In de balk kunnen diverse symbolen voorkomen over het huidige programma; het wordt als 2e programma opgenomen, leeftijdsindicatie (4 jaar), IR=Irdeto gecodeerd, voorzien van teletekst, beeldverhouding 4:3 en Dolby digital geluid aanwezig.

EPG

EPGDe EPG lijkt sterk op die van de IR-FOX, maar hier blijft in een postzegel het huidige kanaal te zien, terwijl het geluid ook hoorbaar blijft.

De namen van enkele kanalen zijn donker gemaakt, dit komt omdat er twee opnames aan de gang zijn, beide tuners zijn daarvoor nodig en daardoor kunnen deze zenders op dit moment niet bekeken worden.


reserverenDoor op OK te drukken kan een programma geprogrammeerd worden. Er is dan geen extra bevestiging nodig, er verschijnt alleen een rood symbooltje bij het programma.


Lijst timersDe lijst met ingestelde timers.


Timer BewerkenAls in dit scherm op OK gedrukt wordt, kan de timer aangepast worden. Er kan extra tijd aan toegevoegd worden, en kan wekelijks/dagelijks herhaald worden.. Vanuit het menu is het ook mogelijk om helemaal zonder de EPG te programmeren. Als de decoder stanby staat als een timer-programma begint wordt de decoder vanzelf aangezet. Na afloop schakelt de decoder weer in standby.


melding overlappende opname Er kunnen maximaal twee opnames tegelijk plaatsvinden. Als je probeert een derde te programmeren krijg je een waarschuwing.


Tijdbalk EPGMet de tijdbalk kan makkelijker (per dag) door de EPG gestapt worden. Dat is vooral handig als de EPG nog eens uitgebreid zou worden tot minmaal een week.

Zoeken


zoeken in EPGNet als zijn kleine broertje de IR-FOX c kan ook de Humax iPVR-9200C binnen de EPG zoeken op woorden. Met dit scherm kan een woord (voorbeeld 'hond') ingegeven worden.


Zoek resultaat EPGEn het resultaat verschijnt gesorteerd op tijd.